Kakaós-kávés piskótarolád

Kakaós-kávés piskótarolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg sima liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 80 g étcsokoládé, felolvasztva

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

A krémhez:

  • 2 teáskanál instant kávé
  • 1 teáskanál forró víz
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor

A tálaláshoz:

  • kakaópor
  • friss vegyes bogyós gyümölcs
  • porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25 x 30 cm-es sütő tepsit olvasztott vajjal kikenünk, liszttel meghintünk.

A tojásokat egy tálban – a cukrot folyamatosan hozzáadagolva – elektromos habverővel sűrű krémesre keverjük. Belekeverjük a lisztet és 1 evőkanál kakaóport, majd a vízgőz fölött megolvasztott langyosra hűtött csokoládét. Az előkészített serpenyőbe öntjük, és az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

Sima felületen kiterítünk egy sütőpapírt és egyenletesen megszórjuk a maradék kakaóporral. A tepsiből óvatosan ráborítjuk a forró süteményt és a hosszú oldalon kezdve mint a bejglit, feltekerjük. Ezután egy rácsra tesszük – a hajtássa lefelé – és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a kávét és a forró vizet egy kis tálkában addig keverjük, amíg a kávé teljesen feloldódik. Egy elektromos habverővel a tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük, közben óvatosan hozzáadagoljuk a kávét.

Óvatosan kitekerjük a piskótát, rákenjük a krémet, majd visszatekerjük. Ezután erős fóliába (vagy folpackba) csomagoljuk, hogy a formáját megtartsa. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.

Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát és az egyik végétől ósan felszeleteljük. A maradék krémmel bekenjük az oldalát, és ízlés szerint meghinthetjük kakaóval. Bogyós gyümölcsökkel és porcukorral megszórva kínáljuk.

Neked ajánljuk