Kakaós-karamellás rolád

Kakaós-karamellás rolád

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 2 ek. víz
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 2 ek. barnacukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg mascarpone krémsajt

Elkészítés:

A tojásokat szétvélasztom, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe keverem a sütőport és a narancs lereszelt héját, kettéveszem, az egyikbe a kakaót is belekeverem. A tojásos masszát, és habot is elfelezem, az egyiket kakaósra keverem, míg a másik sima vaníliás marad. Összedolgozom mindkét masszát, és habzsákba szedem, először a világosat.

A sütőtepsibe zsírpapírt rakok, és erre sorban a zsákból csíkokat húzok. Mindig egy helyet kihagyok, mert az lesz a barna massza helye. A barna tésztát is zsákba szedem, és kitöltöm a hézagokat. Ha ez kész, akkor 200 fokos sütőbe teszem 15 percre.

A papírt melegen lehúzom a piskótáról, és feltekerem.

A krémhez a barnacukrot karamellizálom egy edényben, ráöntöm a tejet, olvadásig keverem, majd a keményítőt kevés hideg tejben feloldom, és azt is beleöntöm. Mikor besűrűsödik, hagyom kihűlni, és hidegen keverem hozzá a krémsajtot.

Megkenem a roládot, feltekerem, és a tetejére csorgatom a maradék krémet. Csokidísszel kirakom. Jól behűtve kínálom.

Neked ajánljuk