Elkészítés:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk. Külön letakarva kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztákat elfelezzük, lisztezett deszkára borítjuk, kalács forma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük.
Sütőpapírral 2 formát kibélelünk, és beletesszük a kalácsokat. (Az egyik formám kisebb volt, a másik nagyobb, így egy nagyobb, egy kisebb kalácsom sült ki.)
Letakarjuk és addig kelesztjük újból, amíg a formát ki nem tölti. Ekkor felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük 165 fokra, és további 30 percig sütjük. Ha pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
házias
,
ünnepi
,
ünnep
,
karácsonyi
,
húsvéti
,
uzsonna
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
szénhidrát