Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 pohár joghurt
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár finomliszt
  • 1 pohár kakaópor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 üveg magozott meggy
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • 4 dkg mandulaforgács
  • vaj
  • 4 tojás
  • 1 pohár joghurt
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár finomliszt
  • 1 pohár kakaópor
  • 1 tk. citromlé
  • 1 üveg magozott meggy
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • 4 dkg mandulaforgács
  • vaj

Kakaós-joghurtos-meggyes kevert süti

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral habosra keverem elektromos keverővel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem egy tálban. Hozzákeverem az olajat és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a tésztát beleöntöm, elsimítom, és rászórom a lecsepegtetett meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütöm.

A kihűlt süteményt bevonom csokimázzal: ehhez a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztom, simára keverem az olajjal, és a tésztára öntöm. A mandulaforgácsot pici vajon megpirítom, és a csokoládéra szórom.