Kakaós-fahéjas csiga

Kakaós-fahéjas csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • a töltelékhez:
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • valamint:
  • porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a tojást is, és a többi langyos tejjel kidagasztjuk. Utoljára az olvasztott langyos vajat hozzáadva addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz a tésztánk. Kelesztő tálba tesszük, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk és jó vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal lekenjük. A kakaót és a fahéjat összekeverjük, majd a vajas felületet beszórjuk vele egy kis szita segítségével. Ezután a porcukrot szitáljuk rá. Feltekerjük, és 2 cm-es darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

A sütőt 220 fokra bekapcsoljuk, a sütő aljába egy kis lábasba vizet teszünk. Jó gőzös sütőben sütjük. A csigákkal teli tepsit a sütőbe tesszük – ahogy melegszik a sütő, a csigák szépen megkelnek. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Végül ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!