Kakaós-fahéjas briós

Kakaós-fahéjas briós
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 125 ml tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 65 ml étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • a lapok lekenéséhez:
  • 4 teáskanál étolaj
  • a briós lekenéséhez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 125 ml tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 65 ml étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • cukor
  • 4 teáskanál étolaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A tejet a cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezután kissé lisztezett felületre borítjuk.

Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd a kis tésztadarabokat 15×25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk. A tésztacsíkok felszínét vékonyan megkenjük étolajjal, majd megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral. Végül a tésztát nem túl szorosan feltekerjük és csiga alakban felcsavarjuk, a tészta kilógó véget pedig aláhajtjuk.

A kész briósokat sütés előtt további 20 percig kelesztjük, majd a felvert tojás és a tej keverékével vékonyan megkenjük, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!