Kakaós és diós rózsa kalács

Kakaós és diós rózsa kalács

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg Schär B liszt
  • 10 dkg Nutri free mix per panne
  • 1 dl Joya mandulás tej
  • fél csomag friss élesztő, amit felfuttatunk
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 M-es tojás
  • 40 g olvasztott margarin
  • reszelt citrom héja

a töltelékhez:

  • kakaópor
  • dió

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk, majd 15 perc kelesztés után, dió nagyságú golyókat formálunk belőlük.

A golyókat egyesével kinyújtjuk, 4 cikket bevágunk, olvasztott margarinnal lekenjük, majd megszórjuk kakaó porral vagy dióval, és egyesével szépen felhajtjuk őket.

Kerek tortaformába rakjuk, amit sütőpapírral kibélelünk, és lekenünk tejes tojássárgával és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek