Kakaós-erdei gyümölcsös kocka

Kakaós-erdei gyümölcsös kocka
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 tojás
  • 7 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál Holland kakaópor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 sütőpor
  • a krémhez:
  • 4 kicsi natúr joghurt (175 g/db)
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin ( Lucullus )
  • 5 dl tejszín (Meggle)
  • 50 dkg erdei gyümölcsmix
  • 8 db tojás
  • 7 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál Holland kakaópor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 kicsi natúr joghurt (175 g/db)
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin ( Lucullus )
  • 5 dl tejszín (Meggle)
  • 50 dkg erdei gyümölcsmix

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk, hogy már jó, szép fényes és krémes az állaga, felverjük a fehérjét is, egy csipet sóval. (Nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!) Ha elkészült, a fehérjéhez hozzákeverjük a cukros masszát, és kanalanként beletesszük a sütőporral, és kakaóporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40- 45 perc alatt megsütjük.

A krémhez a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrokat és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor kész, félretesszük és teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. A tetejére is hagyunk a krémből és a gyümölcsből is.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!