Kakaós-diós szelet

Kakaós-diós szelet
Elkészítési idő
2,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg rizsliszt (GM )
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin (Liga )
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor (1 evőkanál)
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 4 db alma (max. 40 dkg)
  • 1 csomag mazsola (10 dkg )
  • 1 dl rum
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg rizsliszt (GM )
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin (Liga )
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor (1 evőkanál)
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 4 db alma (max. 40 dkg)
  • 1 csomag mazsola (10 dkg )
  • 1 dl rum
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kicsit megolvasztott margarint. Ezután belekeverjük a lereszelt almákat a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Majd végül a durvára vágott diót, mazsolát és a rumot.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és 40 perc alatt készre sütjük. Még melegen megkenjük a lekvárral, amibe belereszeljük egy narancs héját, és jól összekeverjük.

Vigyázat, nagyon finom!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!