Kakaós csiga

Kakaós csiga

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 180 g vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • *

a töltelék:

  • 2 evőkanál kakaó por
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál Nesquick kakaópor
  • olaj

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Amíg az élesztő dolgozik, addig a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és szárazon összekeverjük. Beletesszük a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot is. Jó alaposan összedolgozzuk, és szép tésztát gyúrunk belőle. Amikor kész, egy meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát kelni hagyjuk.

A kakaóporokat összekeverjük a cukorral. Ha a tészta megkelt, 6-7 mm vastag téglalap formájúra nyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk a cukros kakaóporral. Ezután a keskenyebb oldaltól kiindulva feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es korongokat vagdosunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva isteni finom!

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk