Kakaós csiga tangzhonggal

Kakaós csiga tangzhonggal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a tangzhonghoz:

  • 40 g liszt
  • 240 ml tej
  • *

a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6 g só
  • 80 g cukor
  • 30 g zsír
  • 40 g margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 120 ml tej
  • *

a szóráshoz:

  • kakaópor
  • porcukor
  • *

a kenéshez:

  • kevés zsír
  • *

valamint:

  • cukros tej
  • porcukor

Elkészítés:

A tangzhonghoz a tejet összemelegítjük a liszttel, amíg besűrűsödik. (Nem kell főzni!) Hagyjuk kihűlni.

A tésztához meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval + a tangzhonggal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, a zsiradékot csak a végén adjuk hozzá. Meleg helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kevés vízzel megspricceljük, majd megszórjuk a cukros kakaóporral. Ekkor ismét kicsit megspricceljük vízzel. Feltekerjük, mint a bejglit, és körbe megkenjük vékonyan zsírral.

Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kicsit távolabb. A tetejüket itt is megkenjük vékonyan zsírral, majd ismét kelesztjük.

Kelesztés után 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón megkenjük kis cukros tejjel, ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Nagyon finom, puha foszlós a tésztája

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek