Kakaós csiga tangzhonggal

Kakaós csiga tangzhonggal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tangzhonghoz:
  • 40 g liszt
  • 240 ml tej
  • *
  • a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6 g só
  • 80 g cukor
  • 30 g zsír
  • 40 g margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 120 ml tej
  • *
  • a szóráshoz:
  • kakaópor
  • porcukor
  • *
  • a kenéshez:
  • kevés zsír
  • *
  • valamint:
  • cukros tej
  • porcukor
  • 40 g liszt
  • 240 ml tej
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6 g
  • 80 g cukor
  • 30 g zsír
  • 40 g margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 120 ml tej
  • kakaópor
  • porcukor
  • kevés zsír
  • *
  • cukros tej
  • porcukor

Elkészítés:

A tangzhonghoz a tejet összemelegítjük a liszttel, amíg besűrűsödik. (Nem kell főzni!) Hagyjuk kihűlni.

A tésztához meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval + a tangzhonggal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, a zsiradékot csak a végén adjuk hozzá. Meleg helyen megkelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kevés vízzel megspricceljük, majd megszórjuk a cukros kakaóporral. Ekkor ismét kicsit megspricceljük vízzel. Feltekerjük, mint a bejglit, és körbe megkenjük vékonyan zsírral.

Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kicsit távolabb. A tetejüket itt is megkenjük vékonyan zsírral, majd ismét kelesztjük.

Kelesztés után 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón megkenjük kis cukros tejjel, ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Nagyon finom, puha foszlós a tésztája

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti