Kakaós csiga-keksz

Kakaós csiga-keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a világos tésztarészhez:
  • 140 g búzaliszt
  • 85 g vaj
  • 1 db tojás (S-es méretű)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 g porcukor
  • 1 csipet só
  • a barna töltelékrészhez:
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 140 g búzaliszt
  • 85 g vaj
  • 1 db tojás (S-es méretű)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 g porcukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat. A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk. Ha kész, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 fokra.

A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük. Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütő középső részébe. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk őket kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti