Kakaós csiga glutén- és laktózmentesen

Kakaós csiga glutén- és laktózmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db m-es tojás
  • 10 dkg laktózmentes margarin
  • 25 g friss élesztő
  • 50 g kristálycukor
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 50 dkg Naturbit Alfamix
  • csipet só
  • a töltelék:
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál Naturbit holland kakaópor
  • 60 g kristálycukor
  • 1 db m-es tojás
  • 10 dkg laktózmentes margarin
  • 25 g friss élesztő
  • 50 g kristálycukor
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 50 dkg Naturbit Alfamix
  • csipet
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál Naturbit holland kakaópor
  • 60 g kristálycukor

Elkészítés:

A tojást, laktózmentes margarint, friss élesztőt, kristálycukrot, laktózmentes tejet tálba mérjük és 1,5 perc alatt langyosra mikrózzuk.

A naturbit alfamixhez mérjük a sót, majd hozzátöltjük a megmikrózott hozzávalókat és dagasztógép segítségével 1-es vagy 2-es fokozaton néhány perc alatt egynemű tésztává gyúrjuk. Fém keverőtálba helyezzük lefedjük folpackkal és 1 órán keresztül a konyhapulton duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és rákenjük a tölteléket. Feltekerjük és cérna segítségével 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.

Sütőlemezre tesszük a tekercseket (ebből a mennyiségből 12 db kakaós csiga lesz), és hőlégkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután kihűlt porcukorral tálaljuk. 

Megjegyzés:

A receptet Cseszákné Molnár Julianna küldte be. Köszönjük!