Kakaós csavart csiga

Kakaós csavart csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • pici só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 3 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • *
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • *
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • pici
  • *
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 3 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • *
  • porcukor

Elkészítés:

A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tálba szitált lisztet összedagasztjuk a tojásokkal, a vajjal, a sóval, a cukorral és a felfuttatott tejes élesztővel. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és még 10 percig kelesztjük. Ezután egyforma téglalap alakúra nyújtjuk, és az egyiket megkenjük a kakaós töltelékkel: a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a porcukrot és a kakaóport. Ráfektetjük a másik téglalapot, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

Egy csíkot megfogunk és elkezdjük tekerni, majd csigalakba megformázzuk. Sütőpapiros tepsibe rakjuk és még addig kelni hagyjuk, amíg a sütőt 175-180 °C-ra előmelegítjük 175-180 °C-ra.

A csigák tetejét megkenjük felvert tojással és az előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Spider Girl küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti