Kakaós batyu glutén- és tejmentesen

Kakaós batyu glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 dl mandulás tej
  • fél csomag friss élesztő, amit felfuttatunk
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 M-es tojás + 1 db a kenéshez
  • 40 g margarin + 5dkg a kenéshez
  • reszelt citrom héja

a töltelékhez:

  • cukros kakaó

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba rakjuk, mindent jól összedolgozunk, majd 15 percig kelesztjük.

Kerek formájúra nyújtjuk, olvasztott margarinnal jó vastagon lekenjük, majd megszórjuk jó vastagon kakaóporral, és felcikkezzük, mint egy tortát. A vastagabb résztől befele feltekerjük, és sütőpapírral bélelt kerek torta formába rakjuk.

A tetejét lekenjük tojásos tejjel és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk