Kajszibarack krémleves

Kajszibarack krémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack (magozva), fagyasztott is lehet
  • 1 citrom leve
  • 2,5 dl dkg joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dl tej méz/eritrit

Elkészítés:

Az érett barackokat nagyobb darabokra vágjuk (ha frissből készül, nem hámozzuk meg).

Egy fazékba tesszük, a gyümölcsre egy evőkanálnyi citromlevet facsarunk és turmixolni kezdjük. Amint elég pépessé válik, mehet hozzá először a joghurt, azzal is mixeljük, majd a tejszín, amivel szintén alaposan eldolgozzuk, végül a tejet is hozzáadjuk.

A legvégén, ha szükséges, mézzel vagy édesítőszerrel édesítjük. Kajszibarack gerezdekkel és tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló receptek