Kaiserschmarrn - Császármorzsa

Kaiserschmarrn - Császármorzsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 200 g liszt
  • 400 ml tej
  • 60 g vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rumba áztatott mazsola
  • egy csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g vaj (a sütéshez)
  • 6 db tojás
  • 200 g liszt
  • 400 ml tej
  • 60 g vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rumba áztatott mazsola
  • egy csipet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g vaj (a sütéshez)

Elkészítés:

A mazsolát minimum 15 percre a rumba áztatjuk. A tojások sárgáját egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a lisztet. Egy fakanál segítségével csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan a masszába forgatjuk. (Fontos, hogy a tojáshab ne törjön össze, mert akkor nem lesz levegős a tészta.)

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a tésztát. 1-2 perc elteltével rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát. Amikor a tészta alja világos barna színű lesz, felnegyedeljük és a cikkeket megfordítjuk, hogy mindkét oldala aranybarna színű legyen.

A tésztát 2 villa segítségével kisebb darabokra szaggatjuk. Amikor jól megsült, levesszük a tűzhelyről és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Készíthetjük így is: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tűzálló serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a tésztát. 1-2 percig sütjük, majd rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát. Amikor az alja már barnulni kezd, megfordítjuk a tésztát és 6-8 percre a sütőbe tesszük.

2 villa segítségével kisebb darabokra szaggatjuk, majd vajdarabkákat és cukrot szórunk a tetejére. A sütő felső sütési módjával karamellizáljuk a cukrot.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!