Kagylósütik igazgyönggyel

Kagylósütik igazgyönggyel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 16 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1 dl tejszín
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 mokkáskanál piros ételfesték
  • 4 evőkanál porcukor
  • cukorgyöngyök



Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk. A tojásokat felütjük, a tojássárgához adjuk, habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat, majd a cukrot. Egy másik tálban a liszthez keverjük a sütőport, apránként a tojáshoz keverjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, és homogén tésztává keverjük. A tésztát 2 órára a hűtőbe tesszük, mielőtt megsütjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A madeleine-formát kikenjük, kilisztezzük, majd kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta. A sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a süteményeket. A kész madeleine-eket rácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk az ételfestékkel elkevert mascarponét, és a porcukrot. Nyomózsákba töltjük a krémet. A sütiket kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, összeragasztjuk, és egy-egy gyönggyel díszítjük.



Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk