Kacsaúsztató

Kacsaúsztató

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 dkg zöldségkeverék
  • 450 g tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • fél evőkanál cukor
  • 1 csipet fekete bors
  • só ízlés szerint
  • 5 db főtt tojás
  • 10 szem fekete bors
  • 1 db burgonya
  • 1 kisebb sárgarépa

Elkészítés:

A zöldségmixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk. A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk és kis golyókat formázunk belőle: ez lesz a kacsa feje. Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét, a szárnya pedig zöldséglevél. Majd ráültetjük a salátára.

Neked ajánljuk