Kacsaúsztató

Kacsaúsztató
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 dkg zöldségkeverék
  • 450 g tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • fél evőkanál cukor
  • 1 csipet fekete bors
  • só ízlés szerint
  • 5 db főtt tojás
  • 10 szem fekete bors
  • 1 db burgonya
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 100 dkg zöldségkeverék
  • 450 g tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • fél evőkanál cukor
  • 1 csipet fekete bors
  • só ízlés szerint
  • 5 db főtt tojás
  • 10 szem fekete bors
  • 1 db burgonya
  • 1 kisebb sárgarépa

Elkészítés:

A zöldségmixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk. A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk és kis golyókat formázunk belőle: ez lesz a kacsa feje. Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét, a szárnya pedig zöldséglevél. Majd ráültetjük a salátára.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti