Kacsasült

Kacsasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenye kacsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. méz
  • 2 dl húsleves
  • majoránna
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A megtisztított kacsát megsózom kívül-belül és majorannával, borssal fűszerezem a belsejét. Belerakom tepsibe, a negyedelt vöröshagymákkal és fokhagymagerezdekkel. A húslevessel felöntöm és mézet csurgatok rá. Fóliával lefedem a tepsit és 1-1,5 órán keresztül sütöm, majd a fóliát levéve még pirosra pirítom. Tálalható például snidlinges burgonyapürével.

Neked ajánljuk