Kacsasült aszaltszilvás káposztával

Kacsasült aszaltszilvás káposztával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamellfilé
  • 1 mk. majoránna
  • bors

Az aszalt szilvás káposztához:

  • 50 dkg vörös káposzta
  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek. borecet
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. cukor
  • csipet őrölt köménymag

Elkészítés:

A kacsamellet borssal, majorannával dörzsölve hagyom állni.

A kápsoztához a csíkozott káposztát besózva hagyom állni 30 percet.

Olajon cukrot karamellizálok és rajta párolom az aprított hagymát, köménnyel.

Utána mehet rá a káposzta kicsit pirulni, majd ha összeesik, akkor borral felöntve, elfedve párolom.

Végül aszalt szilvát, borecetet belekeverve párolom, 10-15 percet.

A sózott kacsamelleket bőrrel lefele sütöm, serpenyőben, majd átfordítom.

A káposztával és főtt krumplival tálalom a kacsasültet.

Neked ajánljuk