Kacsasült áfonyás-boros mártással

Kacsasült áfonyás-boros mártással

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsamell
  • 2 egész kacsacomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 csomag fagyasztott áfonya
  • 3 babérlevél
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dl csirke alaplé

Elkészítés:

A konhyakész kacsamellet megfelezzük bőrrel együtt, amit beiradalunk a hússal együtt.Serpenyőben mindkét felét elősütjük és tepsibe rakjuk.Kicsit megsózzuk, majd rárakjuk a paradicsompürét, a dzsem felét, felkarikázott répát, felikkezett hagymát és a babérlevelet.Alántünk bort és húslevest, majd alufóliával lefedve sütjük 190 fokon, míg puha nem lesz.Ha kész akkor kitesszük egy tálra a zöldségekkel.A többit lábasban elkeverjük az áfonyadzsem másik felével, lassú tűzön főzzük és a fagyasztott áfonyát is hozzárakjuk.Ha nem elég sűrű a szósz liszttel és keményítővel sűríthetjük.

Hasonló receptek