Hozzávalók:
  • 1 db egész kacsa
  • 1-2 db alma
  • fekete ürömfű
  • őrölt bors
  • 1 db egész kacsa
  • 2 db alma
  • fekete ürömfű
  • őrölt bors

Kacsapecsenye

Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A konyhakész kacsát (liba is lehet) fekete ürömfűvel jól bedörzsölöm és fóliában berakom hűtőbe egy éjszakára.Sütés előtt besózom, megborsozom.A hasüregébe 2 almát töltök egészben, meghámozva vagy héjastul.Becsomagolom a húst és közepes lángon sütöm 2 órán át.Utána leveszem a fóliát, ha nem elég puha és ropogós, tovább sütöm saját zsírjában.