Kacsamell zöldségágyon

Kacsamell zöldségágyon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamellfilé
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 3-4 db vöröshagyma
  • olívabogyó
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • rozmaring
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • 1,5 dl fehérbor
  • kacsazsír

Elkészítés:

A melleket besózom és egy kicsit állni hagyom.

Egy serpenyőbe pici kacsazsírt teszek, majd a bőrös felével lefelé belehelyezem a melleket. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz, majd átfordítom, és a másik felét is pár percig sütöm. Ezután kiszedem a serpenyőből és félreteszem.

A hagymát megpucolom, majd vékonyra felcsíkozom. A paprikát félbevágom, a magházat kiszedem, és szintén vékonyra felcsíkozom. A hús sütésénél visszamaradt zsírban elkezdem párolni a hagymát, majd ha már kicsit összeesett, hozzáadom a paprikát is. Közben ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és a rozmaringgal.

Aláöntöm a bort, és pár percig még párolom.

Egy jénaiba öntöm a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezem az elősütött kacsamelleket, a tetejét lefedem, és előmelegített sütőben közepes lángon 20 percig párolom.

Ezután kiveszem a sütőből, leemelem a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórom a kukoricalisztet, és óvatosan összeforgatom.

Végül visszahelyezem a húst, és mellészórom az olívabogyót. Visszateszem a sütőbe, és 10 perc alatt összesütöm. Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.

Neked ajánljuk