Kacsamell répapürével párolt körtével, szederrel

Kacsamell répapürével párolt körtével, szederrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a páchoz:
  • 1 narancs felszeletelve
  • 4 evőkanál olaj
  • *
  • 2 kacsamell
  • bors
  • szerecsendió
  • őrölt kömény
  • kevés chili
  • kakukkfű
  • 2 nagyobb répa hasábokra vágva
  • *
  • méz
  • körte
  • kevés szeder
  • 1 db narancs felszeletelve
  • 4 evőkanál olaj
  • *
  • 2 db kacsamell
  • bors
  • szerecsendió
  • őrölt kömény
  • kevés chili
  • kakukkfű
  • 2 db nagyobb répa hasábokra vágva
  • *
  • méz
  • körte
  • kevés szeder

Elkészítés:

A kacsamelleket a narancsos olívaolajjal bedörzsöljük, és egy éjszakára bepácoljuk. Másnap a mellek bőrét beírdaljuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel, kevés chilivel, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.

Egy serpenyőben hirtelen átsütjük a mellek bőrét, majd megfordítjuk és a húsát is megkapatjuk, ezután a tepsiből kivesszük. A tepsibe tesszük a pácolt narancs szeleteket, rá az elősütött mellet, és lefedve 30 percig sütjük-pároljuk, majd fedő nélkül további 25-30 percig sütjük.

A répát sós vízben megfőzzük, a felét leturmixoljuk, kevés vajat hozzáadva, sóval, borssal, szerencsendióval fűszerezve kikeverjük.

A körtét felszeleteljük, kevés mézet csepegtetve rá, meggrillezzük, majd kevés szedret is hozzáadva a répával és a répapürével a sült kacsamell mellé tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti