Kacsamell naranccsal, almával, gyömbérrel és mézzel

Kacsamell naranccsal, almával, gyömbérrel és mézzel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • fejenként 1 db hízott kacsamell
  • 1 db szép nagy narancs
  • 1 db szép nagy alma
  • 2 ujjnyi friss gyömbér
  • 3 szál újhagyma
  • durvára darált színes bors
  • őrölt fahéj
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • pici kacsazsír

Elkészítés:

A kacsamelleket megmosom, és a bőrét bevagdosom kockákra. Ezután egy serpenyőben pici kacsazsíron, először bőrével lefelé, nagy lángon pár perc alatt mindkét oldalát elősütöm.

Vékonyra szelt narancsszeleteket, erre megpucolt, feldarabolt almadarabokat, megtisztított, vékonyra vágott friss gyömbért és újhagymát teszek. Sózom, és meghintem durvára darált borssal.

Az elősütött kacsamelleket egy tányérra szedem, megsózom, és meghintem őrölt fahéjjal, és a gyümölcságyra fektetem. Ráöntöm a vörösbort, majd alufóliával lefedem, és 200 C fokosra előmelegített sütőben 60 percet sütöm.

Ezután a fóliát leveszem róla, majd a mézzel a bőrét bekenem, és a lángot 180 C fokra visszavéve addig sütöm, amíg ropogós, nem lesz a bőre.