Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel

Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db hízott kacsamellfilé
  • magos mustár
  • 1 db fehér hagyma
  • kakukkfű
  • majoránna
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • pici vörösbor

A chutney-hoz:

  • 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 30 dkg ribizli (fagyasztott)
  • 1 dl vörösbor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • 8 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 kiskanál wok fűszerkeverék
  • csípős chiliszósz ízlés szerint
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 db fehér hagyma

A burgonyakroketthez:

  • 1 kg főtt áttört burgonya
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • őrölt szerecsendió

A panírhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm, majd megfordítom. Ezután magos mustárral megkenem, majd befűszerezem minden oldalukat.

A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Darabolom a fehér hagymát, majd ráhelyezem a kacsamelleket. Egész kevés vörösbort még melléöntök. Betolom a sütőbe, és 80 perc múlva elkészül.

A kroketthez a főtt, áttört burgonyát összekeverem a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy állagra sodorható tésztát kapjak, Adagonként kisodrom, feldarabolom, majd tojásfehérjében és zsemlemorzsában megforgatom. Olajban kisütöm.

A chutney-hoz a vajban a fűszereket és hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a vörösbort, a balzsamecetet, a csípős chiliszószt, a cukrot, és állandóan, óvatosan kevergetve 10-15 percet lassan forralom.