Kacsamell cseresznyemártással

Kacsamell cseresznyemártással

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 90 dkg kacsamellfilé
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál durvára tört színes bors
  • 1 fej fokhagyma

A mártáshoz:

  • 80 dkg cseresznye
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • pici chili
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1/2 citrom leve
  • kevés reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Szárítsuk le a leöblített húst, és vágjuk hosszában ketté! Kockázzuk fel a húst, majd dörzsöljük be sóval!

Tegyük forró serpenyőbe bőrös felükkel lefelé a húst! Borsozzuk meg, majd süssük meg 6 perc alatt! Fordítsuk meg a húst, és tegyük köré a megtisztított fokhagymákat! Süssük a hús másik felét 4 percig! Öntsük alá a fehérbort, majd toljuk negyed órára 180 fokra előmelegített sütőbe!

Tegyünk egy vágódeszkára fóliát! Fektessük rá a melleket, fedjük be dupla fóliával, majd pihentessük 10 percet!

Mártás:

Pirítsuk világosbarnára a cukrot! Öntsük fel a bor felével és a citromlével! Fűszerezzük meg, majd forraljuk addig, míg a cukor felolvad! Forgassuk bele a cseresznyét, 1 csipet sót és kis chilit! Keverjük ki a keményítőt a bor másik felével, öntsük a cseresznyéhez, és főzzük sűrűsödésig!

Neked ajánljuk