Kacsamájszeletek sült almával

Kacsamájszeletek sült almával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 50 dkg alma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl Tokaji Szamorodni
  • 1 csokor petrezselyem
  • liszt
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott májat, egyforma szeletekre vágjuk.

A vajat serpenyőben felhevítjük, majd a májszeleteket pirosra sütjük. Ezen a zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.

A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Neked ajánljuk