Kacsahúsleves

Kacsahúsleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag kacsaaprólék
  • 2 szál zöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • fél karalábé
  • fél zellergumó
  • 1 db burgonya
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 csomag kacsaaprólék
  • 2 szál zöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • fél db karalábé
  • fél db zellergumó
  • 1 db burgonya
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • bors
  • 15 dkg cérnametélt

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba rakjuk a megmosott, megtisztított kacsaaprólékot, felöntjük hideg vízzel és felrakjuk a tűzre főni. Ha felforrt és felhabzott szűrőkanállal lehabozzuk és belerakjuk a megtisztított felaprított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk lassú tűzön készre főzzük.

Ha megfőtt a leves leszűrjük és belefőzzük a cérnametéltet.

Tálalásnál mindenki tetszés szerint tesz a kacsaaprólékból és a zöldségekből a levesébe.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Kári küldte be. Köszönjük!