Kacsacombok szőlővel, formázott burgonyával

Kacsacombok szőlővel, formázott burgonyával
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 4 kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg piros szőlő
  • A dominóburgonyához:
  • 1 kg burgonya
  • 4 szál friss majoránna
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 db kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg piros szőlő
  • 1 kg burgonya
  • 4 szál friss majoránna
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a rozmaringleveleket apróra vágjuk. A combok húsos részét bedörzsöljük a fokhagymával meg a rozmaringgal és forró serpenyőben, bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bőrös felükkel felfelé tepsibe áttesszük, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, aláöntjük a bort és 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 1-1,5 óra alatt háromnegyed puhára pároljuk a sütőben 180 °C-on.

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. A körethez a burgonyákat meghámozzuk, tégla alakú darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majoránnát felaprítjuk.

Ha letelt az idő, a húsról levesszük a fóliát, mellészórjuk a szőlőt és a visszatolva a sütőbe, 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

A felforrósított vajon megfuttatjuk a majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét. Tálaláskor tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.

Megjegyzés:

Recept: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti