Kacsa burgonya gratinnal

Kacsa burgonya gratinnal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 kacsacomb
  • 50 cl tejszín
  • 40 g hámozott mogyoró
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • kacsazsír

Elkészítés:

A kacsacombokat tűzálló tálba tesszük. Lefedjük kacsazsírral (olajjal is lehet), és 100 fokon 3,5 órát sütjük (konfitáljuk).

A sütőt ezután 180 fokra melegítjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A kacsát lebőrözzük, kifilézzük, apró darabokra szaggatjuk.

Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a sót és a borsot. A mogyorót száraz teflon serpenyőben megpirítjuk majd a tejszínhez adjuk az apróra vágott petrezselyemmel együtt.

Egy tűzálló tál alját kizsírozzuk a kacsa konfitálásából maradt zsiradék egy részével. Az aljába helyezünk egy réteg szeletelt burgonyát, majd egy réteg kacsát, majd folytatjuk a rétegezést a hozzávalókból. A tetején burgonya legyen. Ráöntjük a tejszínes mártást, és a felületére öntünk 1evőkanál olvasztott kacsa zsírt.

Egy órán át sütjük. Megszórjuk a maradék mogyoróval. Forrón, zöld salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk