Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lefedjük alufóliával (hogy később könnyedén hámozható legyen a paprika), majd hagyjuk a paprikát kezelhető hőmérsékletűre hűlni.
Közben a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az olajon, serpenyőben puhára dinszteljük. Az olajbogyót felaprítjuk, a hagymára szórjuk, sózzuk, borsozzuk. A kétféle túrót összedolgozzuk, hozzákeverjük a tojásokat és az olajbogyós hagymát, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kerek formába öntjük.
A sütőt lekapcsoljuk 180 °C-ra, és kb. 30 perc alatt megsütjük a tortát. Közben a sült paprikák bőrét lehúzzuk, húsát felcsíkozzuk, és a kész túrótortára halmozzuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti