Juhtúrós torta sült paprikával

Juhtúrós torta sült paprikával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 paprika (piros és sárga vegyesen)
  • 2 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg fekete olajbogyó (mag nélkül)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 tojás
  • 3 paprika (piros és sárga vegyesen)
  • 2 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg fekete olajbogyó (mag nélkül)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 tojás

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lefedjük alufóliával (hogy később könnyedén hámozható legyen a paprika), majd hagyjuk a paprikát kezelhető hőmérsékletűre hűlni.

Közben a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az olajon, serpenyőben puhára dinszteljük. Az olajbogyót felaprítjuk, a hagymára szórjuk, sózzuk, borsozzuk. A kétféle túrót összedolgozzuk, hozzákeverjük a tojásokat és az olajbogyós hagymát, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kerek formába öntjük.

A sütőt lekapcsoljuk 180 °C-ra, és kb. 30 perc alatt megsütjük a tortát. Közben a sült paprikák bőrét lehúzzuk, húsát felcsíkozzuk, és a kész túrótortára halmozzuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti