Juhtúrós, szalonnás, petrezselymes varga béles

Juhtúrós, szalonnás, petrezselymes varga béles

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 kis cukkini
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 30 dkg cérnametélt
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 30 dkg juhtúró
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A leveles tésztát a csomagolásán leírtak szerint előkészítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.

A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, a felét a kapcsos tortaforma aljába simítjuk, és a sütőben 8 perc alatt elősütjük. A tortaformát kivesszük, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.

A tejszínt a tojással és a juhtúróval összekeverjük, sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, majd beleforgatjuk a juhtúrós masszát. A tortaformába, az elősütött tésztára öntjük a keveréket, és befedjük a maradék leveles tésztával. Ismét a sütőbe tesszük, és további 30 percig sütjük. Kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

Neked ajánljuk