Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 15 dkg krumpli
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 tojássárga
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 tk. cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 tk. só
  • lenmag
  • napraforgómag

Elkészítés:

A kockázott, megfőtt krumplit áttörjük és hagyjuk hűlni. A juhtúrót és a tehéntúrót is áttörjük. Lisztben zsiradékot morzsolunk, hozzáadjuk a túrókat, az élesztőport, törtkrumplit, a felvert tojás felét, sózzuk, cukrozzuk és a joghurttal keverve átdolgozzuk, hogy rugalmasabb tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük fél órát. Lisztezett felületen nyújtjuk ki vékonyra a tésztát, tojással lekenjük és a reszelt sajt kétharmadával meghintjük. Miután szorosan feltekertjük, a két szélét a közepére hajtjuk. Kicsit lelapítva és letakarva pihentetjük fél órát, újból kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a megmaradt tojással lekenjük, a maradék sajttal megszórjuk, utána kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk, szezámmaggal hintjük és pihentetjük kicsit. 190 fokon sütjük 5 percet, aztán 160 fokon 20 percet.

Neked ajánljuk