Hozzávalók:
  • 1,5 kg szín marhahús
  • 6 szem krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 2,5 dl nagyon erős marhahúsleves
  • 1,25 dl juharszirup
  • 4 ek. chiliszósz
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 1,5 kg szín marhahús
  • 6 szem krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 2,5 dl nagyon erős marhahúsleves
  • 1,25 dl juharszirup
  • 4 ek. chiliszósz
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • bors

Juharszirupos marhahústál

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Kockázott hagymát olajon dinsztelek, utána rajta pirítom a marhahúskockákat, tűzről levéve liszttel forgatom össze.

A léhez a húslevesbe juharszirupot, chiliszószt, fokhagymát, kakukkfüvet, babért, sót, borsot teszek bele és a húsra öntöm.

Felfőzöm, majd takarékra teszem, ha forr és hagyom 3-4 órát a tűzön.

A főzés vége előtt 1 órával mehet bele a feldarabolt répa és krumpli, végül készre főzöm.