Johanna szelet (vaníliakrémes-eperzselés)

Johanna szelet (vaníliakrémes-eperzselés)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 55 db vajas keksz (ez a kekszek méretétől függ)
  • a vaníliás krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj/margarin
  • az eperzseléhez:
  • 500 g eper (szezonon kívül fagyasztott)
  • cukor ízlés szerint (3-4 evőkanál)
  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • a tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • (a tepsi mérete: 25×35 cm)
  • 55 db vajas keksz (ez a kekszek méretétől függ)
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj/margarin
  • 500 g eper
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tepsi alját egy sor keksszel kirakjuk. A tejet a cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, egyneművé kavarjuk, langyosra hűtjük. Ezután rásimítjuk a kekszre, és egy újabb sor keksszel befedjük. Hűtőbe tesszük.
Az eperízű pudingport 1 dl vízzel alaposan elkeverjük, félretesszük. A feldarabolt epret 2 dl vízzel ízlés szerinti cukorral összefőzzük. Ha már kezd pépesedni, de vannak még benne eperdarabkák, a félretett pudingporral besűrítjük. Kavargatással langyosra hűtjük.

Kivesszük a hűtőből a tepsit, és egyenletesen eloszlatjuk a kekszen az eperzselét. Erre kerül még egy sor keksz. Visszatesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd a felvert habtejszínt rásimítjuk a tetejére. 1-2 óra múlva fogyasztható!

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti