Joghurtpite gluténmentesen

Joghurtpite gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 10-15 dkg eritrit
  • 6 dl görög joghurt
  • 2 dl kókuszkrém (konzerv)
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 10 dkg rizsliszt
  • a tetejére:
  • nyírfaporcukor
  • gránátalma magvak
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojásfehérje
  • 10-15 dkg eritrit
  • 6 dl görög joghurt
  • 2 dl kókuszkrém (konzerv)
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 10 dkg rizsliszt
  • nyírfaporcukor
  • gránátalma magvak

Elkészítés:

A tésztához a GM zabpehelyliszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, az eritritet, a tojások sárgáját és összegyúrjuk. Ketté osztjuk.

A tészta egyik felét kerek lappá nyújtjuk és egy kivajazott piteformába terítjük, a másikat hűtőtasakba rakjuk és betesszük a fagyasztóba.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, és pár másodpercig még együtt kevertetjük. A joghurtot, a kókuszkrémet és a citrom lereszelt héját egy másik tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a rizslisztet, és óvatosan a habot is.

A habos krémet a piteformában lévő tésztára kanalazzuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát ráreszeljük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni! Ha kihűlt nyírfaporcukorral megszórjuk, gránátalmamagvakkal díszítjük, felszeleteljük, és azonnal fogyasztható is.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti