Joghurtos zsemle

Joghurtos zsemle

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • kis cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 170 g joghurt (aludttej, kefir)

Elkészítés:

A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, majd letakarva kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágjuk a tésztát.

Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.

Ismét duplájára hagyjuk kelni, lekenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben (a sütő aljába kis lábasba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen sütés közben) kb. 18-20 percig sütjük.

Nagyon finom, puha zsemléket kapunk.

Neked ajánljuk