Joghurtos túrókrémtorta erdei gyümölcsökkel

Joghurtos túrókrémtorta erdei gyümölcsökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tortalaphoz:
  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • *
  • a túrókrémhez:
  • 25-30 dkg natúr krémtúró
  • 3,5 dl görög joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dl Hulala vagy Meggle tejszín (vagy habtejszín)
  • 12 g zselatin
  • 1 dl víz
  • *
  • az eperöntethez:
  • 10 dkg eper (mirelit is jó)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz
  • *
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • eper, áfonya, málna, szeder, stb.
  • (a tortaforma 26 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25-30 dkg natúr krémtúró
  • 3,5 dl görög joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dl Hulala vagy Meggle tejszín (vagy habtejszín)
  • 12 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 10 dkg eper (mirelit is jó)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz
  • 2 dl tejszín
  • eper, áfonya, málna, szeder, stb.

Elkészítés:

Első lépésként két lapot sütünk a piskótából az alábbiak szerint. Egy tálba teszünk 2 egész tojást, 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert 10 dkg lisztet és elkeverjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. A vizet felforrósítjuk, majd feloldjuk benne a zselatint. Addig kevergetjük, amíg langyosra hűl, majd a túrós krémhez öntjük és alaposan elkeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a túrós krémbe forgatjuk. A kihűlt tortalapról a sütőpapírt lehúzzuk, majd visszatesszük a kapcsos tortaforma aljába. Rásimítjuk a túrókrémet, majd a hűtőbe tesszük egy egész éjszakára.

Az eperöntethez az apróra vágott epret a cukorral és a vízzel egy lábosba tesszük. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor olyan az állaga, mint a lekvárnak, egy botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint 1-2 teáskanál vízzel hígítunk rajta, és ha zavarnak a magok egy szűrőn át is passzírozhatjuk. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

A megdermedt tortát egy éles késsel óvatosan körbevágjuk a forma mellett, majd levesszük róla a tortagyűrűt. A torta tetejét habbá vert tejszínnel, ízlés szerint eper, áfonya, szeder, málna szemekkel és az epres öntettel díszítjük.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk vagy tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti