Joghurtos-tejfölös rudak

Joghurtos-tejfölös rudak
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj (bele lehet tenni 40 dkg-ot is aki vajasabban szereti), 2 db tojás
  • 4 dl natúr joghurt
  • kb. 2 dl tejföl
  • kb. 1,5 evőkanál só
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj (bele lehet tenni 40 dkg-ot is aki vajasabban szereti), 2 db tojás
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva hozzá tésztát gyúrok belőle.

Pihentetés nélkül kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük tojással és vékony rudakat vágunk belőle

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc (sütőnként ez az érték változhat) alatt megsütjük.

(Nem kell bele semmilyen térfogatnövelő szer. Persze, aki használni akar, tegyen bele nyugodtan.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!