Joghurtos-sós medvehagymás kiflik

Joghurtos-sós medvehagymás kiflik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • a kenéshez:
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • egy csokor medvehagyma
  • a tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • 70 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés:

A kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük.

Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelesztés nélkül 8 cipót formázunk belőle.

A cipókat kb. 25-30 cm-es kerek lappá nyújtjuk. Négy lapot megkenünk a sós margarin negyedével, majd rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, mindegyikre ráteszünk még egy lapot, és mintha tortát szeletelnénk, egy-egy lapból 8 háromszöget vágunk (ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor 16 db-ra vágjuk, én így készítettem.)

Kiflivé tekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!