Joghurtos rukkola krémleves

Joghurtos rukkola krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rukkola
  • 1 evőkanál margarin
  • 8 dl zöldségleves, kockából
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg sajt, forgács vagy reszelve
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rukkola
  • 1 evőkanál margarin
  • 8 dl zöldségleves, kockából
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg sajt, forgács vagy reszelve

Elkészítés:

A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A rukkolát leöblítjük, lecsepegtetjük. A margarint mélyebb edényben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 15 percig főzzük.

A rukkolát leöblítjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdaljuk, a levesbe szórjuk. Botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a tejszínt, összemelegítjük, és sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.

A levest tálalás előtt botmixerrel még egyszer felhabosítjuk, és a sajttal megszórva, a félretett rukkola levelekkel díszítve tálaljuk. Bagett szeleteket kínálhatunk hozzá.