Hozzávalók:
  • 2 padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 pohár joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 padlizsán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 pohár joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Joghurtos padlizsánkrém

Elkészítési idő
4,0 49 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, berakjuk a sütőbe és addig sütjük amíg összeesik. Utána kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk.

Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és a joghurtot. Jól összekeverjük.

Pirítóskenyérrel fenséges, és sokáig eláll.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti