Joghurtos őszibarackos őzgerinc

Joghurtos őszibarackos őzgerinc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag zselatin
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 3 db őszibarack
  • a barack zseléhez:
  • 20 dkg őszibarack
  • 1 dl víz
  • 1,5 evőkanál por zselatin
  • 3 evőkanál cukor
  • a díszítéshez:
  • 1 dl tejszínhab
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • őszibarack
  • fehér-csoki forgács
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag zselatin
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 3 db őszibarack
  • 20 dkg őszibarack
  • 1 dl víz
  • 1,5 evőkanál por zselatin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszínhab
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • őszibarack
  • fehér csoki forgács

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin. Felforrnia nem szabad. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.

Amíg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk. Óvatosan a nagyon langyos joghurtba keverjük.

Az őszibarackot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a joghurtos krémbe keverjük. Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

A barackokat megpucoljuk, összevágjuk, majd a vízzel és a cukorral együtt összeturmixoljuk. Egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg feloldódik benne. A langyosra hűlt barackzselét a megdermedt joghurtos rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg megdermed.

A megdermedt őszibarackos-joghurtos őzgerinc süteményt kiborítjuk a formából, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínnel díszítjük. Ízlés szerint barack darabokat és fehér csoki forgácsot is tehetünk a tetejére.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti