Joghurtos medvehagymás kifli

Joghurtos medvehagymás kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • a kenéshez:
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • a tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • reszelt sajt
  • 10 dkg apróra vágott medvehagyma (szezonon kívül fagyasztott)
  • 70 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál
  • 2 tojássárgája
  • reszelt sajt
  • 10 dkg apróra vágott medvehagyma (szezonon kívül fagyasztott)

Elkészítés:

Isteni finom lett, pillanatok alatt elfogyott az összes, sajnálom, hogy csak féladagot készítettem belőle.

A kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük. Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt, a medvehagymát egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelesztés nélkül 8 cipőt formázunk belőle, majd egyenként kb. 25-30 cm-es kerek lappá nyújtjuk.

Négy lapot megkenünk a sós margarin negyedével, mindegyikre ráteszünk még egy lapot és mintha tortát szeletelnénk, egy-egy lapból 8 háromszöget vágunk. Kiflivé tekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20 percig kelni hagyjuk.

A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, megszórjuk sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti