Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém

Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 citrom
  • friss vagy fagyasztott gyümölcsök
  • cukor

Elkészítés:

A tejszínt felverem tejszínhabnak egy kis cukorral. A mascarponét kikeverem a joghurttal, és belereszelem mindkét citrom héját, illetve belenyomok fél citrom levét. Ezt ízlés szerint cukrozom. Majd belekeverem óvatosan a felvert tejszínhabunkat a masszába.

Ha épp téli szezon van, és nem kapok friss gyümölcsöket, csak fagyasztottat, az sem gond, de akkor a gyümölcsök egy részét felfőzöm egy kevés cukorral és egy kis vízzel, majd főzöm, amíg nem sűrűsödik be, de még maradjon kicsit darabos a gyümölcs és ezt is felhasználom, mert ettől lesz olyan nagyon finom az édesség.

1 pohár aljára 1-2 kanál krém kerül, majd erre a felfőzött gyümölcsből pár kanál, majd pár szem friss gyümölcs, és ezután jöhet elölről az egész. Ezt így folytatom, amíg be nem telik a poharam, majd a tetejére gyümölcsöt szórok. Az egészet egy kis mentalevéllel díszíthetem.

Neked ajánljuk