Joghurtos málnakocka (GM)

Joghurtos málnakocka (GM)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt (GM )
  • 1 tasak sütőpor
  • a krémhez:
  • 4 kicsi natúr joghurt (75 g/db)
  • 4 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin (Lucullus )
  • 0,5 l tejszín (Meggle)
  • 50 dkg málna
  • a tetejére:
  • csokoládé
  • 8 db tojás
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt (GM )
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 kicsi natúr joghurt (75 g/db)
  • 4 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin (Lucullus )
  • 0,5 l tejszín (Meggle)
  • 50 dkg málna
  • csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük a kristálycukrot, és tovább keverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint tovább verjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).

A krémhez a natúr joghurtokat egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákevejük a málnát, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, és befedjük a másik lappal.
A tetejére is hagyjunk a krémből, és tegyünk rá egy kis olvasztott csokoládét is.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!